23948sdkhjf

AM Summit satte rekord: 450 gæster i TAP1 - se billeder fra dagen

AM Summit valgte tidligere i år at flytte lokation til TAP1 for at imødekomme den store interesse, der er for additiv fremstilling. 

Det var nok meget godt, for konferencen, der sidste år tiltrak 350 gæster og flere på venteliste, satte i går massiv rekord med 450 deltagere, der alle havde indløst billet for at se og høre, hvad der rør sig i en mindre men stadigt voksende del af dansk industri.

Gæsterne mødte hele 44 talere og 45 udstillere, der inspirerede med den nyeste udvikling og trends inden for 3D print.

- Det lykkedes mange stærke kræfter at adressere en vigtig og aktuel udfordring ved at tale bæredygtig produktion og dermed også en stærkere innovations- og konkurrenceevne i produktionsvirksomheder. Den stigende interesse og engagement fra både danske og internationale aktører viser, at Danmark har en ledende rolle, når det gælder nye teknologier, siger bestyrelsesformand for Dansk AM Hub, Poul Skadhede.

Stor del fra plastbranchen

En stor andel af deltagerne var aktører fra den danske plastbranche.

Et af de bedst besøgte "break outs" under AM Summit var således en talk med fire af de mest erfarne, danske virksomheder, når det kommer til 3D-produktion, nemlig COO Jesper Damvig fra Prototal Damvig, Michel Honoré, specialist og project manager, 3D Print & AM Technology, FORCE Technology, Peter Bay, managing director og ejer, J. Krebs & Co samt Sander Skovhus Michelsen, lead engineer, additive manufacturing, Grundfos.

Med Steffen H. Schmidt, CTO, Danish AM Hub som moderator blev det til en ærlig, informativ og erfaringsbaseret snak om fordele og ulemper med additiv fremstilling, godt hjulpet på vej af et spørgelystent publikum. 

Et fælles råd blev givet med på vejen: "Kom igang. Det er ikke så svært. Lån en printer af AM Hub eller gør en relativ lille investering i en FDM-printer, der for det meste har betalt sig selv tilbage efter tre måneder. Men læg en strategi. Invester i en printer, der aktivt kan understøtte forretningen, for ellers ender man med at printe skakbrikker og en dyr investering vil ses som en joke," lød det fra panelet.

Også Plastindustriens innovationskonsulent Rasmus Grusgaard var at finde på dagens program, hvor han deltog i en debat med Adrien Lapeyre, Arkema, Markus Glasser, EOS og Niels Appel, Nordic Metals. 

(Artiklen er efter publicering rettet fra 500 deltagere til 450 deltagere).

AM Hub

AM er en forkortelse for additive manufacturing – 3D print i industriskala.

Dansk AM Hub er en erhvervsdrivende fond.

Fondens vision er at gøre Danmark verdensførende i at anvende additive manufacturing (AM). 

Additiv fremstilling er et vigtigt værktøj til at skabe en mere bæredygtig produktion, innovation og værdiskabelse og rummer et potentiale til at styrke den enkelte fremstillingsvirksomhed såvel som dansk erhvervslivs konkurrenceevne generelt.

AM bruges som en paraplybetegnelse, der dækker over flere forskellige tilgange til, hvordan man lag for lag kan skabe et tredimensionelt objekt. 

AM-processen er digital, og objekter fremstilles således ud fra en digital fil. Denne egenskab muliggør en kontinuerlig fremstillingsproces bundet sammen af digitale data.

Et indledende design kan fremstilles med CAD software eller 3D scanning, hvorefter det kan testes i et digitalt simuleringsprogram, 3D printes og til sidst deles som en fil på en global, online platform.

Værdikæden er dermed ikke længere lineær, og det kontinuerlige, digitale informationsflow gør det muligt at udvikle på et givent produkt, uanset hvilken fase det befinder sig i. 

Hele processen fra forestilling til virkelighed er desuden komprimeret, da digitale teknologier reducerer produktionshastigheden fra måneder til dage.

Dansk AM Hub udviklet en række værktøjer, herunder et AM forretningsmodel-kort. Download AM Businessmodel card tools.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.301