23948sdkhjf

Kasseret legetøj får nyt liv hos Dantoy

Også ikoniske legetøjsscootere bliver så slidte med tiden, at lossepladsen kalder. Men nu skal de røde og blå legender fra Dantoy ikke sende deres sidste dage i småt/brændbart: I Randers har den danske plastproducent nemlig lavet en aftale med den lokale genbrugsplads om at samle kasseret plastlegetøj sammen i én container.

Ved siden af containeren til hård plast på genbrugspladsen i Randers står der nu en mindre container med billeder af legetøj. Samarbejdet skal sikre, at den gode plast i legetøjet får nyt liv i nye produkter.

Dantoy har nu haft en container stående på genbrugspladsen til sommerferien. Og det er gået over al forventning, fortæller administrerende direktør for Dantoy, Marck Højberg Matthiasen:

- Det er fantastisk at se, at vi kan få så meget tilbage. Her er nok tre gange så meget, som vi havde håbet, så det ser rigtigt lovende ud, men det er selvfølgelig ikke planen at lade det blive ved en enkelt container. Vi arbejder også sammen med daginstitutionerne i Randers Kommune om at tage vores udtjente legetøj tilbage. Vi håber, at det kommer til at fungere så godt, at vi på sigt kan implementere et lignende system i hele landet.

Dantoy producerer i forvejen svanemærket legetøj, og BIO plastlegetøj lavet på sukkerrør. Nu vil man også lave en linje med legetøj produceret af eget genbrugsplast. 

- Vi ønskede at lave et projekt, hvor vores slidte produkter ikke blev smidt i skraldespanden, men blev genbrugt og fik nyt liv. Det store spørgsmål var, hvordan vi fik indsamlet de gamle produkter fra slutforbrugeren. Det var her vi fik ideen til et samarbejde med genbrusstationerne. Da vi kontaktede Randers kommune stod de med åbne arme og ville meget gerne samarbejde – så det har været meget positivt, siger Mette Matthiasen, der koordinator hos Dantoy.

- Dette er første del af vores indsamlingsstrategi. Til efteråret lancerer vi endnu et samarbejde med kommunen, når vi begynder at indsamle legetøj fra de forskellige daginstitutioner, siger hun.

Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune, er glad for, at samarbejdet er kommet op at stå, og fremhæver ved indvielsen FN's verdensmål nummer 17, som netop handler om, at der skal samarbejdes og laves partnerskaber for at komme i mål med den bæredygtige omstilling:

- Vi har en stærk tradition for genbrug og genanvendelse her i Randers, og vi vil fortsat være de bedste i landet på den front. Når Dantoy også mener, at det er her, man kan flytte grænserne for genanvendelse, så er vi helt enige. Vi ved også, at vi ikke kan løse udfordringerne selv. Derfor er vi altid positive, når der opstår muligheder for nye partnerskaber, siger han.

Projektet kaldes i øvrigt Dantoy Take-Back. Det udtjente plastlegetøj bliver renset og gjort klar til genanvendelse hos Dansk Affaldsminimering i Langå.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109