23948sdkhjf

Kunstige juletræer – Når plast bliver til julestemning

Artiklen er betalt af Grydeguru

Julen nærmer sig, og der er to typer mennesker i verden: Dem, der elsker lugten af gran og slæber et rigtigt juletræ ind i stuen, og dem, der åbner et skab, hiver et plastiktræ ud og påstår, det er lige så godt. Hvis du hører til den sidste gruppe, så er denne artikel lige noget for dig – eller også kan du læse med, mens du ryster på hovedet af os, plastfantaster.

Når man slipper for nålekrise og granfysik

Lad os starte med det, der virkelig tænder den glød i hjertet for mange kunstige juletræs-elskere: ingen nåle! Forestil dig en jul, hvor du ikke skal bøje dig for at samle tusindvis af nåle op, der ligner små grønne søm spredt ud over hele gulvet. Kunstige juletræer lover at befri dig fra nålekrisen, så du kan hoppe rundt i din sokker uden fare for at skære dig på julesæsonens skjulte farer.

Og så er der den fysiske styrke, der kræves for at bære et ægte træ ind i stuen. De fleste af os har på et tidspunkt i vores liv forsøgt at slæbe et skævt, 2 meter højt grantræ hjem, og vi ender næsten altid med at blive sneet inde af grannåle i bilen eller have en træstamme, der opfører sig som en vred kat. Men med det kunstige træ slipper du for sved og tårer – du pakker det bare ud af kassen, og voilà, din jul er reddet!

Træer, der passer til dit interiør – og dit humør

Har du nogensinde tænkt over, hvor kedelige rigtige juletræer egentlig er? Grøn, grøn, grøn – hvor er kreativiteten? Hvis du har lyst til et lyserødt juletræ, et sølvglinsende disco-træ eller endda et, der skifter farve som en psykedelisk regnbue, så kan kunstige juletræer give dig præcis det, du drømmer om.

De findes i alle regnbuens farver, nogle med glimmer, andre med indbygget LED-lys, og enkelte af dem ser så futuristiske ud, at selv julemanden ville overveje at opgradere sin kane til en raket. Apropos LED: Ved du, at der i dag er flere lamper med LED end med traditionelle glødepærer?

Føler du dig ekstra moderne? Så kan du vælge et minimalistisk, tyndt og sparsomt dekoreret træ, der passer til din stilfulde, skandinaviske stue. Eller måske vil du gå den helt anden vej og finde et kunstigt træ, der ligner en overpyntet cupcake – kun fantasien sætter grænser. Og ærligt talt, hvem har ikke lyst til at have et juletræ, der matcher puderne i sofaen?

Sæsonens (gen)brugbare stjerne

En af de største fordele ved et kunstigt juletræ – ud over at undgå træ-slæbning og grannåle overalt – er, at du kan hive det frem år efter år. Nogle af de mere entusiastiske typer har endda kunstige træer til forskellige årstider! Hvorfor kun nyde julen én gang om året, når du kan have et påsketræ, et halloween-træ eller et fødselsdagstræ, som du trækker frem fra loftet? Det er det perfekte valg for den festglade minimalist, der ikke vil bekymre sig om træets holdbarhed.

Tømmermænd efter jul? Ikke her!

Der er ingen tvivl om, at ægte juletræer kan være smukke. Men ærligt talt, når nytåret kommer, står det der i hjørnet af stuen og ligner en slidt kost fra en gammeldags heksefilm. Man ser den ene gren efter den anden hænge slapt ned som om, de alle har fået tømmermænd efter juleaften.

Med et kunstigt juletræ er det hele meget mere elegant. Træet holder sit flotte, ikke-vissen look hele vejen gennem januar – og måske februar, hvis du er lidt langsom med at få det pakket ned. Du slipper for de sørgelige rester af gran, der får huset til at ligne en botanisk kirkegård. I stedet pakker du det bare væk i sin kasse, og næste jul er det klar igen – lige så friskt som den dag, det blev købt.

Tvivl om juleduft? Intet problem

Okay, indrømmet, kunstige juletræer lugter ikke af gran. Men frygt ej! Der findes en lang række opfindsomme løsninger. Du kan købe små sprayflasker med “ægte juleduft”, så dit plasttræ dufter af skovens dybe stille ro.

Eller hvad med en duftspreder, der diskret pumper kanel og granluft ud i rummet? Hvem siger, du ikke kan få det bedste af begge verdener – duft af ægte træ uden de besværlige nåle?

Konklusion: Det kunstige juletræ vinder!

Så er du den type, der vil have en bekymringsfri, farverig og sjov jul, uden at gå på kompromis med hyggen? Så er det kunstige juletræ din bedste ven. Det er nemt at sætte op, ser fantastisk ud i stuen (selv i lilla eller guld!), og du slipper for alt besværet med at hente, bære og smide ud. Den eneste udfordring? At vælge hvilket af de utallige designs, der skal være midtpunktet i din julepynt.

I sidste ende handler det jo om at skabe den perfekte jul for dig – og hvis det indebærer et neon-lyserødt plasttræ, så er der ingen, der dømmer dig. Det er jo jul, trods alt!

Send til en kollega

0.016