Få inspiration til din fødevareemballage på nyt kursus
På et nyt kursus kan din virksomhed lære, om alt fra tryk og lamineringsprocesser til en mere bæredygtig emballagestrategi. Genrefoto: Colourbox
Dansk Materiale Netværk og Erhno Flexible inviterer til kursus for emballageansvarlige og indkøbere i fødevarevirksomheder og hos emballageproducenter.
Kursuset foregår 17. november 2022 fra klokken 8:30 til 16:30 hos Ehrno Flexible ved Industrivej Nord 5, 7400 Herning.
Kursusindhold:
Programmet for kurset er følgende:
- Formålet med at emballere fødevarer - Emballagens funktion
- Fødevareproducenten/forbrugerens krav til fødevareemballage
- Sammensætning af fleksibel emballagemateriale
- Barrierelag, typer, egenskaber samt fordele og ulemper i forhold til den specifikke fødevare
- Hvorledes man ved korrekt laminatsammensætning kan tilgodese krav til fødevareholdbarhed
- Tryk og lamineringsprocesser
- Migration fra emballage til fødevarer
- Entydig navngivning af laminater således at misforståelser undgås
- Analyse af emballager med henblik på fejlfinding
- Fødevarelovgivning med hovedvægt på EU-lovgivning
- Overensstemmelseserklæringer (Declaration of Compliance)
- Bæredygtig emballagestrategi/udvidet producentansvar
- Konstruktion af bæredygtige laminater til emballering af specifikke fødevarer
- Bæredygtige laminater i relation til pakkemaskiner
- Recyclingsprocesser – mekanisk og kemisk
Dansk Materiale Netværk og Ehrno Flexible
Dagen afsluttes med en rundvisning i produktionen hos Ehrno Flexible.
Hvis du er interesseret, kan du læse mere om det her.
Du kan tilmelde dig til kurset via linket her.