Globale talenter står i kø til udsolgt dansk robotskole
Alle pladser er revet væk af talentfulde robotstuderende fra USA, Europa og Asien, når Syddansk Universitet i Odense her i august for andet år i danner rammen om sommerskole på for 50 af verdens stærkeste talentspirer.
Det oplyser SDU i en pressemeddelelse.
- Vi har oplevet en kæmpe interesse for at være med, og jeg har måtte være hård i udvælgelsen. Alene internationalt har vi haft flere end 200 henvendelser fra studerende, som gerne ville have en af de 25 pladser. De kommer til at deltage sammen med 25 robotstuderende fra de danske universiteter, siger professor og initiativtager til sommerskolen, Henrik Gordon Petersen.
Professoren har udvalgt deltagerne baseret på deres akademiske evner og resultater.
- Vi vil gerne udbrede historien om et unikt akademisk miljø, som sammen med klyngen af robotvirksomheder har sat Danmark på verdenskortet. Samtidigt handler det om at skabe et netværk på tværs af landegrænser og kontinenter til fordel for både studerende, uddannelsesinstitutioner og virksomheder, siger Henrik Gordon Petersen.
De robotstuderende fra Tyskland, Sydkorea, Indien, den amerikanske øst- og vestkyst og universiteter i Danmark ankom til Danmark den 3. august.
Positiv interesse for Danmark
Det er de danske innovationscentre i Silicon Valley, Boston, München, Seoul og Bangalore, der har etableret kontakten til de udenlandske universiteter, som robotsommerskolen samarbejder med.
- Vi oplever en stor og meget positiv interesse for sommerskolen, når vi banker på dørene hos nogle af verdens førende universiteter. Alle syntes rigtig godt om konceptet om at bringe talentfulde robotstuderende fra hele verden sammen og give dem mulighed for tidligt i karrieren at etablere internationale kontakter og netværk. Samtidigt kan de se mulighederne i at styrke netværket mellem universiteter og forskere gennem skolen, siger forskningsattaché Allan Skårup Kristensen fra det danske innovationscenter i Silicon Valley.
Faglig dybde og oplevelser
I løbet af 14 dage modtager deltagerne på robotskolen undervisning i modellering, kunstig intelligens, human-robot interaction og robotstyring på allerhøjeste plan på SDU i Odense.
For de studerende venter også en indføring i iværksætteri og entrepreneurship i robotbranchen på Fyn og i resten af Danmark.
Derudover venter et alsidigt program med kulturelle nedslag i København og Odense samt besøg på en række fremtrædende virksomheder, som enten udvikler eller anvender robotteknologi. Deltagerne skal bl.a. besøge den fynske robotkomet Universal Robots og MIR samt danske giganter som Novo Nordisk, Danfoss og Lego.
Robotskolen er etableret i samarbejde mellem SDU, Aalborg Universitet, DTU, Aarhus Universitet, ITU og de danske innovationscentre i Silicon Valley og Boston i USA, München i Tyskland og Seoul i Sydkorea.
Uddannelses- og Forskningsministeriet og Odense Kommune og Novo Nordisk Fonden bidrager til finansiering af sommerskolen.