Carmo forpligter sig: Vil nå ambitiøst CO2-mål
Sprøjte- og 3D printstøbe-producenten Carmo A/S, Espergærde, har taget endnu et skridt i den bæredygtige retning ved at forpligte sig til partnerskabet 'Science Based Targets'.
Virksomheden vil sænke emissionsudledning i scope 1 og 2 med minimum 30 procent inden 2030.
Dermed bliver Carmo en af de første danske SMV’er af sin slags til at tilslutte sig SBTi-initiativet ”Well below 2 degree”. Carmo har desuden ansøgt om også at tiltræde den ambitiøse "under 1,5 °C" og dermed en 50 procent reduktion i scope 1 og 2.
For at kunne blive godkendt til SBTi skal ansøgerne kunne præsentere et gennemgående og sporbart CO2-regnskab, hvorefter virksomheden løbende skal kunne dokumentere, at delmålene overholdes.
- Vi har kortlagt vores CO2 footprint for 2019, 2020 og 2021, og vi kan se, at vi allerede er godt på vej til at indfri den ønskede reduktion, siger Claus Ishøy, der er CEO i Carmo.
2.700 større og mindre virksomheder er på verdensplan godkendt til programmet. Heraf 100 virksomheder fra Danmark fordelt over en lang række brancher.
Claus Ishøy glæder sig til at se endnu flere danske plastproducenter på listen. Det var nemlig under Dansk Industris bæredygtighedsinitiativ Klimaklar SMV, at Carmo blev gjort opmærksom på SBTi.
Flere andre danske plastproducenter deltog også i projektet, som blev afholdt i 2021.
- Når virksomheder begynder at stille krav til egne produkter og produktion, spreder det sig nedad i leveringskæden. Så jo flere virksomhed i kredsløbet, der stiller krav til sig selv og sine underleverandører, desto bedre. Derfor er det også meget positivt, at så mange af vores kolleger i branchen deltog i Klimaklar. Jeg forventer at se mange flere danske virksomheder kæmpe en fælles kamp mod global opvarmning under SBTis faner i fremtiden, siger Claus Ishøy.
Vejen mod mere bæredygtighed
Hos Carmo har man gennem flere år arbejdet på at forbedre virksomhedens klimaaftryk, og med tilslutningen til SBTi har man nu fået et tydeligere mål at arbejde imod.
- Vi har i lang tid arbejdet med bæredygtighed ud fra Verdensmålene, som på mange områder er et rigtigt godt pejlemærke. Men de har vist sig svære at konkretisere til håndterbare og kvalitative resultater. Med SBTi kan vi derimod arbejde med en langt mere præcis og stringent forandringsproces.
Ved at sætte fokus på affaldssortering har virksomheden kunnet identificere og frasortere 22 fraktioner heraf 11 forskellige plastfraktioner, så de kan genanvendes, hvilket svarer til 58,9 procent af deres overskydende materiale fra produktionen. Sorteringen har reduceret miljøpåvirkning med 17 tons udledt CO2 på 8 måneder. Disse reduktioner tæller dog ikke med i SBTi-målene. Næste skridt bliver derfor at opdatere og fintune de forskellige processer i produktionen til at bruge mindre energi og at benytte mindre jomfrueligt materiale, så de næste delmål kan opfyldes.
- Vi har altid foretaget optimeringsprocesser. Men når de grønne mål tænkes ind og udføres rigtigt og med omtanke, bliver bæredygtighed ikke kun godt etisk og moralsk, men også økonomisk, siger Claus Ishøy.