23948sdkhjf

AMU SYD rækker hånden ud til ukrainske flygtninge

Den strøm af ukrainske flygtninge, som Europa og Danmark oplever lige nu, kræver stor, fælles indsats, ikke mindst for at hjælpe ukrainerne ud på det danske jobmarked.

Derfor har AMU SYD, der også uddanner plastmagere, sammen med to andre uddannelsesinstitutioner i Trekantsområdet taget initiativ til at løfte opgaven med opkvalificering, så arbejdskraften kan bruges, hvor der er behov for den.

AMU SYD, HANSENBERG og EUC Lillebælt har tilrettelagt en fælles indsats på tværs af faglighed og udbud af kurser og uddannelsesforløb, siger Ole Møller, udviklingschef på AMU SYD.

- AMU SYD er den fælles ’indgangsdør’ til dialog om opkvalificering og sørger for at koordinere mellem skolerne, så de ukrainske flygtninge får adgang til de muligheder, der er de rette for dem. Vi ved jo reelt ikke, hvor stort behovet er eller hvor stort det bliver, men vi har taget initiativet for at være på forkant, siger Ole Møller til Plast Forum og kalder det først og fremmest et signal til jobcentre og virksomheder om, hvor de kan henvende sig, hvis en flygtning skal opkvalificeres.

Har I haft konkrete henvendelser på nogle af de opkvalificeringer, I kan tilbyde?

- Nej, ikke endnu, men der har været rigtig stor opmærksomhed omkring initiativet, siger Ole Møller og fortsætter:

- Der er pt. mange ubekendte. Ret beset ved vi ikke, om vores fagområder appellerer til de flygtninge, der søger job i Danmark, men vejen dertil kan lige så godt være så smidig som mulig. Vi ved godt, at markedet for opkvalificering for nogen kan virke stort at navigere i. Med én indgang via AMU SYD håber vi at lette opgaven en smule, så der ikke er en unødig stopklods for den rette opkvalificering til ukrainerne, siger Ole Møller.

En opkvalificering i denne sammenhænge drejer sig i høj grad om at nye medarbejdere skal have indblik i danske sikkerhedskurser. Det kunne også være certifikat til gaffeltruck.

- Der er allerede en del ukrainere i arbejde i Danmark. Ukrainere, der har arbejdet her i årevis. Så der er sikkert også nogen, der vil kunne gå direkte ind på det danske arbejdsmarked, fordi systemer, maskiner og materiel i Ukraine ikke adskiller sig synderligt fra de danske. Vi kan også være jobcentrene behjælpelige med kontakt til virksomheder, som vi véd mangler arbejdskraft, siger Ole Møller.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313