Plastens fordele i byggeriet fejres med ny film
Plastindustrien har lanceret anden omgang af kampagnen "Realistisk om plast" og i denne ombæring har brancheorganisationen udgivet en film og plastisolering i byggeriet. Det skriver Plastindustrien i en pressemeddelelse.
Her fortæller Claus Jørgensen, teknisk chef i EPS-virksomheden Sundolitt og Tommy Bundgaard, indehaver af Panelbyg om fordelene ved plastisolering.
- I Danmark har vi været lidt mere traditionsbundne og holdt fast i de traditionelle isoleringsmaterialer, men nu er tiden inde til at kigge på en moderne type isolering, som har andre og bedre isolerende egenskaber i takt med, at isoleringskravene er stigende, siger Tommy Bundgaard, indehaver i Panelbyg i filmen.
PIR-isolering er særdeles effektiv, forklarer Tommy Bundgaard, indehaver af Panelbyg
- Med plastisolering kan man lave nogle slankere konstruktioner, hvilket giver flere kvadratmeter. Det giver samtidig nye arkitektoniske muligheder for at lave nogle flotte løsninger. Den afledte effekt afhænger af hvilken bygningsdel, der isoleres.
For væggenes vedkommende har det en æstetisk effekt i form af smallere vinduesnicher og bedre lysindfald, men det betyder også flere effektive m2 pr. byggeri.
For et typisk parcelhus giver PIR-isolering i omegnen af 5-7 m2 ekstra boligareal.
For EPS-isolering gør mange af de samme fordele sig gældende, forklarer Claus Jørgensen, teknisk chef i Sundolitt i filmen:
- Isoleringsevnen i plastisolering er generelt rigtig god. Der findes plastisoleringsprodukter helt ned fra de lave varmeledningsevner op til de normale konventionelle typer, og kan på den måde indgå i mange konstruktioner og optimere konstruktionerne.
EPS-isolering egner sig generelt godt til genbrug og genanvendelse, enten ved at genbruge isoleringspladerne eller ved at granulere isoleringen og lave nye EPS-råvarer af materialet, som kan bruges i produktionen af nye isoleringsplader.