23948sdkhjf

Sundolitt i kæmpe million-investering

Sundolitt har valgt at investere millioner i et nyt genanvendelsesanlæg, der skal hjælpe Sundolitt ind i ety bæredygtigt loop, så virksomheden kan genanvende egne EPS-produkter i endnu højere grad end tilfældet er pt.

EPS-produkterne, der produceres med genanvendt EPS, vil få varemærket '2nd Life'.

- Investeringen i et komplet nyt og moderne genanvendelsesanlæg gør, at Sundolitt mekanisk kan nedbryde indsamlet og brugt EPS. Gennem forskellige ekstruderingsprocesser konverteres den brugte EPS om til almindeligt polystyren, som så igen vil blive anvendt som råvare til nye Sundolitt produkter på koncernens fabrikker, siger fortæller Henrik Vasylyeva, adm. direktør.

Målsætning er klar

Sundolitts mål er at blive den EPS-producent i Europa, der genanvender mest EPS i egen værdikæde. Derfor bejler man nu til kunder - indenfor især fødevareindustrien - om hjælp til at rette fokus på returnering af EPS-emballage og dermed være med til at gøre EPS kendt som et 100 procent genanvendeligt materiale.

- EPS er lavet af 2% polystyren og 98 % luft og er 100% genanvendeligt. Men det ved alt for få forbrugere, og derfor returnerer mange ikke den brugte EPS. Det er beklageligt, da hver kilo genanvendt EPS kan reducere miljøpåvirkningen med 5,5 kg CO2 og 30 liter vand, siger Henrik Vasylyeva.

Sundolitt forventer fuld drift fra årsskiftet. 2nd Life fra Sundolitt forventes at nå såvel byggeindustrien som detailhandlen i form af nye emballager eller isolerende byggematerialer i løbet af 2022.

- Vi har ikke det endelige overblik over, hvor mange tons EPS vi kommer til at genanvende om året. Men vi er ambitiøse og vores kunder bakker op. Udfordringen bliver ikke, hvor mange tons 2nd Life produkter vi kan producere, men mere hvor mange tons brugt EPS emballage vi kan skaffe, fortæller Henrik Vasylyeva. Han forventer dog, at flere tusinde tons brugt EPS vil finde vej tilbage til Sundolitts eget cirkulære kredsløb.

Begejstring hos Nemlig.com

Tiltaget vækker begejstring hos fødevarekunderne og i detailhandlen, blandt andet hos nemlig.com, hvor man hilser Sundolitts initiativ velkommen.
Mikkel Pilemand, klommerciel direktør i nemlig.com, siger, at nemlig.com genbruger sine termokasser ved at vaske kasserne, så de kan levere varer igen og igen.

- Når kasserne er udtjente, kan de stadigvæk gøre stor nytte. Takket være Sundolitt sikrer nemlig.com at udtjente termokasser ikke går til forbrænding, men i stedet indgår i Sundolitts eget cirkulære system, hvor materialet genanvendes til produktion af byggematerialer. Det sparer ressourcer og CO2 og er et meningsfuldt partnerskab, der skaber værdi – både for nemlig.com, vores kunder og vores fælles klima.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062