23948sdkhjf

Rolf Schmidt Industri Plast øger kapaciteten

Kolding-virksomheden har udvidet medarbejderstaben med fem nye industriteknikere. Især medicinalindustrien og maskinbyggerne kalder på mere kapacitet

Der er sommertravlhed hos plastvirksomheden i det sydjyske. Første halvår af 2021 har budt på en støt stigende efterspørgsel, og ordrebogen er fyldt godt op de kommende måneder. Det har ført til ansættelser af nye industriteknikere på både dag- og aftenholdet. Udvidelsen er en konsekvens af en ekstraordinær høj aktivitet hos maskinbyggerne i medicinal- og levnedsmiddelindustrien, men generelt er der travlhed i alle kundesegmenter.

Flemming Andreassen, direktør hos Rolf Schmidt Industri Plast, glæder sig over, at man har lagt afstand til coronakrisen, og været i stand til at finde kvalificeret arbejdskraft i en tid, hvor industriteknikere er i høj kurs.

- Der er vind i sejlene hos vores kunder i øjeblikket. Der er stort behov for specialemner i plast, og det gavner selvfølgelig os. Vi har noteret en stigende efterspørgsel, måned for måned, i hele 2021. At vi har fundet fem dygtige industriteknikere for at imødekomme behovet, er særdeles positivt, siger Flemming Andreassen og uddyber, at man de seneste år har samarbejdet tæt med erhvervsskoler i trekantområdet for at støtte uddannelsen af flere industriteknikere.

- Der er stadig lang vej til målet, men det er en succeshistorie, at alle fem stillinger er besat, konstaterer Flemming Andreassen.

Offshore vågner op

De nye industriteknikere er i fuld gang med arbejdet ved CNC-maskinerne i Kolding. Bearbejdning af specialemner til pakke- og inspektionsmaskiner i medicinalindustrien fylder rigtig meget denne sommer, men også vind- og energisektoren placerer mange ordrer. Samtidig er den norske offshoreindustri ved at vågne op efter at have ligget kraftigt underdrejet.

- Det er et lille, men vigtigt forretningsområde. Vi har en lang historik med offshoreindustrien og en del norske kunder. Der kommer løbende ordrer på specialdele til eksisterende installationer, men nu bearbejder vi også nye emner. Det er normalvis et godt tegn, vurderer Flemming Andreassen.

Optimal fordeling

Selvom det aktuelle aktivitetsniveau skulle fortsætte ind i efteråret, mener Flemming Andreassen, at man er godt dækket ind på medarbejderfronten. En lang række optimeringer har effektiviseret arbejdsgangen ved produktion af mindre serier og specialemner, mens virksomhedens fem robotceller tager sig af de større serier.  

- Det er en optimal fordeling. Det er små serier, der er vores kernekompetence, og grunden til at vi løbende investerer i ny maskinteknologi. Kunderne forventer en kort leveringstid, så vi skal være hurtige og effektive i produktionen. En topmoderne maskinpark er også et parameter, når vi skal tiltrække nye industriteknikere. Tingene hænger uløseligt sammen, slutter Flemming Andreassen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062