Nye ejere vil træde på speederen hos Fibercon
Geert Winther Skovsgaard har sammen med Michael Nymann og Jonas Bech overtaget den østjyske producent af sandwich-paneler, Fibercon.
Virksomheden har rødder helt tilbage til 1960’erne, hvor den startede under navnet El-Bo Produktion. I 2016 igangsatte man en turnaround for selskabet med nyt navn og ny ledelse.
Fibercon har dog stadig kæmpet med røde tal de seneste år, men med det nye ejerskab er der tale om et frisk start.
- Den udvikling, virksomheden har været igennem de sidste par år, er jo reelt set, fordi den har været ejet og drevet på bankens foranledning. Den er blevet nedskaleret ganske betydeligt. Det er en virksomhed, der i dag er en skygge af sig selv med måske 25 procent af den omsætning, man startede ud med i sin tid, forklarer Geert Winther Skovsgaard.
Klar til at bygge virksomheden op igen
Han forklarer, at der er blevet skåret rigtig meget ulønsom produktion fra, især i form af sandwichpaneler til køletrailere, som ellers var et af El-Bos kerneprodukter.
- Vi er nede på et fundament, der kan bære, og så kan man bygge det op på en solid base derfra, lyder det fra Geert Winther Skovsgaard.
Produktionen bliver i Fårup
Den nye medejer ser da også et stort potentiale i virksomheden.
- Det er baseret på, at jeg har brugt de sidste 30 år af mit liv i produktionen, og når jeg kigger på virksomheden, kigger jeg meget på potentialet. Jeg kigger ikke så meget på, hvad den har præsteret historisk set, for virksomhedens vækst- og udviklingsmuligheder har været hæmmet af, at man har været lidt i limbo i forhold til at foretage de investeringer der skulle til, fordi det var en oprydningscase, mere end det har været en vækstforretning. Så vi kommer til at investere i det udstyr, der skal til og til at ansætte de medarbejdere, der skal til for at møde markedet, der hvor vi har et sweet spot, forklarer Geert Winther Skovsgaard, og understreger, at produktionen bliver liggende i Fårup, selv om de nye investorer har deres rødder i Thy:
- Der er nogle rigtig fine bygninger og rigtig egnede produktionslokaler. De ligger geografisk godt i forhold til logistik; motorvejen ligger tre kilometer fra fabrikken. Og så har vi en medarbejderstab, som er oppe at køre. Så virksomheden som sådan kommer ikke til at mærke noget til det, der er sket, udover at i stedet for at være sådan en nedskalerings- og oprydningscase, så bliver det nu en vækstcase, siger han.
Satser på specialdesinede løsninger
Fibercon er specialiseret i design, produktion, udvikling og bearbejdning af såkaldte sandwichpaneler. Kunderne finder man i byggeriet, transportsektoren, medicinalindustrien, vindindustrien og industrien generelt.
Og netop her mener Geert Winther Skovsgaard, at Fibercon har et både sundt og attraktivt produktprogram.
- Vi kan se, at den type kunder, som har haft deres gang i virksomheden de sidste par år, der ligger rigtig mange udviklingsprojekter, hvor man i højere grad bevæger sig væk fra standardpaneler og over i specialdesignede løsninger. Her er det ikke bare noget, hvor man kilometer efter kilometer sprøjter paneler ud og skærer dem op i en længde, forklarer Geert Winther Skovsgaard.
- Det vi kan hos Fibercon er alt, hvad der ikke er standard - alt hvad der kræver specialopbygning af laminat, isolering og indbygning af monteringsdele. Det gør det særdeles velegnet både i byggerier, men også i industrien generelt. Vi har stadig en del kunder i transportsektoren, så der er stadig et link til fortiden. Men fremtiden er jo alt lige fra mandskabsvogne og skurvogne, som er der hvor vi bruger mange kvadratmeter paneler, men byggeriet er også på vej over i noget letvægt, hvor præfabrikerede og præisolerede moduler er i voldsom vækst. Og så er der medicinalindustrien, som efterspørger mindre emner, hvor der ikke er så mange kvadratmeter, men hvor teknologiindholdet er lidt højere end bare et panel, fortsætter han.