Plastvirksomhed fortsætter maskininvesteringer trods corona
Strategien er den samme som altid. Løbende investeringer i maskinteknologi tiltrækker nye medarbejdere og sikrer kunderne en kort leveringstid. Derfor har man netop installeret en ny portalfræser og en automatisk drejebænk, selvom man heller ikke hos Rolf Schmidt Industri Plast er upåvirket af coronakrisens konsekvenser.
Et fald i ordreindgangen har stabiliseret sig, og direktør Flemming Andreassen er fortrøstningsfuld med hensyn til situationen. Han forventer dog, at man skal langt ind i 2021, før aktiviteten igen kommer op på niveauet før Covid-19.
- Tilbage i marts og april måned mærkede vi faktisk ingenting. Det var tydeligt, at kunderne stadig havde mange projekter i gang. Men fra midten af maj og frem til sommer kunne vi mærke en nedgang. Der var helt klart meget, der blev sat på hold, siger Flemming Andreassen i en pressemeddelelse, og uddyber, at det især var eksportorienterede maskinbyggere, der ikke længere skulle have bearbejdet emner i samme omfang som tidligere.
Til gengæld oplevede man fortsat en pæn aktivitet i medicinal- og levnedsmiddelindustrien, hvilket i nogen grad har kompenseret for den manglende ordreindgang fra andre brancher.
- Vi er hjulpet af, at vi servicerer mange forskellige typer kunder. Det har været med til at afbøde faldet i omsætningen, påpeger Flemming Andreassen.
Nødvendige investeringer
Selvom man stadig ikke er helt på budget i det sydjyske, har virksomheden holdt fast i de allerede planlagte maskininvesteringer. Lidt over 3 millioner kroner er der investeret i en ny CMS portalfræser, der nu er idriftsat lige ved siden af den eksisterende i produktionen.
Samtidig har man indkøbt en mindre, automatisk drejebænk fra Mazak, der har vist sig at være en velvalgt tilføjelse i maskinparken.
- Vores gamle drejebænk blev stort set aldrig brugt, men den nye er i gang hele tiden. Den har allerede bevist sit værd, og viser igen at ny teknologi gør en forskel. Portalfræseren var en nødvendig investering, da den er større og mere fleksibel kapacitetsmæssigt, end den vi havde i forvejen, konstaterer Flemming Andreassen og tilføjer, at man i samme ombæring også har købt en ny rundsav til opskæring af plast.
Måske digital messe
Til gengæld bliver der ikke investeret i fysiske messeaktiviteter i år. Af åbenlyse årsager. Et par planlagte norske specialmesser er aflyst, mens Brau Beviale i Nürnberg, verdens største bryggerimesse, først for nylig blev gjort til en digital event. Flemming Andreassen overvejer i øjeblikket om man skal kigge inden for i det digitale univers.
- Brau Beviale rammer vores kernemålgruppe i bryggerisektoren, og vi har altid et fint udbytte af deltagelsen. Vi havde for længst fravalgt at deltage fysisk, og andre virksomheder havde tydeligvis samme holdning. Den digitale messe er et udmærket initiativ, som vi overvejer at støtte op om, siger han.