23948sdkhjf

Addifab i nyt samarbejde om genanvendt granulat til sprøjtestøbning

3D-printvirksomheden Addifab og genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S (AVL) har forenet kræfterne i et nyt projekt, der skal bringe genanvendelige råmaterialer ud til markedet for sprøjtestøbte produkter.

AVL leverer granulatet, og Addifab forsøger at hjælpe de kunder, der gerne vil i gang med omstilling til genanvendelige materialer, med nem og hurtig aftestning i kundens egne designs.

Det fortæller Lasse Staal, grundlægger og CEO i Addifab.

- Det handler om at feje de barrierer af vejen, som folk oplever, når man taler om grøn omstilling. Vi vil gerne vise dem, at de ret let kan lave omstillingen til de bæredygtige materialer med de produkter, de allerede har, siger Lasse Staal.

Forener 3D-print og sprøjtestøb

Addifab har udviklet et koncept - Freeform Injection Molding – der forener fleksibiliteten fra 3D-print med produktionskræfterne fra sprøjtestøb. Addifab leverer teknologi og materialer, der gør det muligt at 3D-printe en sprøjtestøbeform, der koster en brøkdel af, hvad man giver for de værktøjsmagerskabte forme.

- Vores platform kan lave støbeforme der er fantastiske til produktudvikling, uden at kræve investeringer. Sprøjtestøbningen force er, at den kan lave det samme emne igen og igen, og vi forsøger at forene de to faktorer på en platform der giver virksomhederne mulighed for at teste og lege lidt med rammerne for deres produktion, siger Lasse Staal.

På den måde oplever AddiFab at kunderne bliver mere tilbøjelige til at gå ombord i det genanvendelige materiale, fordi afprøvningen ikke har kostet dem en formue, uddyber han.

Guerilla-markedsføring

Og det er Addifabs eksisterende kunder, der skal have de genanvendte plastmaterialer i hænderne til en start.

- Jeg kalder det guerilla-markedsføring. Hvis jeg – i forbindelse med at vi leverer produkter til en kunde i kundens eget materiale – kan bringe et genbrugsmateriale i spil som et muligt alternativ, så kan det måske hjælpe på at sætte omstillingen i gang ude på den enkelte fabrik, siger han og fortsætter:

- Det absolut stærkeste man kan gøre er at bringe materialet i anvendelse. Mange vil gerne den grønne omstilling, men tør ikke rigtigt, fordi de er bange for at det koster eller ødelægger de maskiner og værktøjer, de har investeret store summer i. Det prøver vi at gøre op med, siger Lasse Staal.

Mangler testplatform

I dag mangler der en testplatform, mener Lasse Staal. Og mangelen på denne platform låser mange sprøjtestøbere fast i deres produktion.

- I 3D-print ville man bare gå i gang med at teste nye produkter og materialer, fordi det nemt og billigt. I verden af sprøjtestøbere er man lidt mere tøvende fordi værktøjer og omstillingsprocesser er dyrere, og så vil man måske hellere lade være. Vi forsøger, med Freeform Injection Molding at give dem en platform hvor fleksibiliteten er i højsædet, siger han.

Addifab afholder Zoom-møde for nye, mulige partnere 27. oktober. Læs mere her

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093