23948sdkhjf

Et hav af børnesygdomme rammer plastsolfangere på Møn

Et år efter at E.On og virksomheden Heliac indviede 144 solfangere fremstillet af plast og folie i Lendemarke på Møn, kan parterne konstatere at det ikke har kørt helt optimalt.

Rent faktisk har det været ramt af et hav af børnesygdomme og har derfor kun kørt kortvarigt.

Det fortæller Market Regulation Manager hos E.On Peter Bjerregaard hos E.On til SN.dk.

Han nævner blandt andet fejl på pakningerne og på det hydrauliske system, der skal få solfangerne til at skifte stilling efter solen.

Helt galt er det dog med solfangernes overflade.

- Status er, at vi er ved at skifte alle glaspartierne ud. De havde slet ikke den levetid, som testene havde vist. Linserne består af fire lag film, der er limet på en stor glasplade, og ét af de lag var ikke vandtæt. Derfor er vi nødt til at skifte alle glaspartier. Sådan går det, når man afprøver ny teknologi i et demoanlæg. Vi tester hele tiden nye ideer og bliver hele tiden klogere, siger Lars van Hauen, innovationsdirektør i E.On.

Det er firmaet Heliac i Slagelse, der har udviklet og leveret de gamle paneler og som derfor også står for udskiftningen af overfladen på panelerne.

Peter Bjerregaard fortæller, at de nye solfangere er anderledes konstrueret end de gamle. Der anvendes ikke lim længere men silikone og glas, hvilket gør at levetiden forlænges væsentligt. E.On forventede at skulle udskifte de gamle paneler hvert femte år. Forventningen til de nye paneler er 25 år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11