23948sdkhjf

Studenterforening høster pris for hjemmebygget kompositdrone

Den frivillige studenterforening SDU Eagles løber afsted med en delt førsteplads i Danish Composite Award 2020 for at designe og bygge en ny type fastvingedrone i kompositmaterialer.

Det oplyser brancheorganisationen Plastindustrien, der gennem afdelingen Kompositsektoren uddeler prisen hvert år.

Droneholdet har udviklet en eldrevet drone, som er bygget med specielt "blended-box wing"-vingedesign, som er udviklet for at gøre fly mere energieffektive. Vingekonstruktionen gør, at dronen bruger mindre energi på at holde sig flyvende.

Ambitionen med dronen er at gøre det muligt at udføre humanitære opgaver som eksempelvis at flyve nødhjælp ind i svært tilgængelige områder.

Fokus på særpræget materiale
Plastindustriens Kompositsektion har i år valgt at tildele droneholdet SDU Eagles en delt førsteplads i Danish Composite Award 2020 for at udbrede kendskabet til kompositter på særpræget vis.

Gruppen har designet, bygget og forfinet en eldrevet drone af kompostitmaterialer.

SDU Eagles er en frivillig studenterforening, som har sin daglige gang på Syddansk Universitet. Medlemsantallet er steget med tiden, og pt. bruger 14 ildsjæle fra forskellige studieretninger en stor mængde fritid på projektet.

- Vi er en samling studerende med en stor passion for ingeniørfaget, som prøver at udfordre grænserne, og vi har lært utrolig meget i vores arbejde med at designe og bygge dronen, udtaler André Rangel de Sousa, holdleder for SDU Eagles.

Holdet blev etableret i oktober 2018 af to ingeniørstuderende med målsætningen om at deltage i den årlige dronekonkurrence IMECHE UAS Challenge i England. I 2019 modtog SDU Eagles prisen for at være det "mest lovende hold" ved konkurrencen.

SDU Eagles dyster igen om førstepladsen til sommer.

Vil forfine dronen
Pengepræmien, som følger med Danish Composite Award 2020, skal bruges til at videreudvikle og forfine dronesystemet før den næste konkurrence, fortæller holdleder André Rangel de Sousa:

- Pengepræmien fra Danish Composite Award skal skal bruges til at udvikle dronens evner til at lette og lande vertikalt. Ambitionen er at demonstrere det under den største dronekonkurrence for studerende, IMECHE UAS Challenge 2020 på tværs af Europa.

Han uddyber:

- Vi startede som en sammensat gruppe af unge studerende med det, der lignede en umulig drøm om at bygge et autonomt luftfartøj, som ikke har været bygget før. Det har været en vild "learning by doing" oplevelse, og det har været fedt at gå fra tegnebrættet til kompositlaboratoriet for til sidst at demonstrere dronen ved konkurrencer, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.587