23948sdkhjf

Uddannelseskonsulent: Et skolehjem skal være en totaloplevelse

Deltagere på internship-ugen kan – fuldstændig som skolens ’rigtige’ elever - flytte ind på skolehjemmet, mens de er i uddannelsesforløbet.

Sidste aften havde de brugt i gamerrummet, og Nikolaj havde– afhængig af hvem man spørger – måske fået tæv i pool af Simon. I hvert fald var tiden fløjet afsted, da første dag på internship’et fagligt var ved vejs ende.

Men der hvor skoledagen stopper, starter en anden del af hverdagen. Og det er der stort fokus på internt på Den Jydske Haandværkerskole, hvor cirka 500 elever efter sidste time i værkstedet tjekker ind og bor på værelserne side om side langs linoleumsgulvet på det tilhørende skolehjem.

Den mulighed skulle de fem unge i internship-ugen også have, og faktisk havde alle grebet muligheden for at få fuld valuta for pengene også efter skoletid.

- De går i skole otte timer i døgnet, og så er der faktisk 16 timer tilbage, der skal gå med noget. Selve uddannelsen kunne vi vise dem uden brug af skolehjemmet, men det er kun ved at flytte ind på skolen, at de måske kommende plastmagere får blik for, hvad det vil sige at bo her, mens de er på forløbet, siger Peter Kjærsgaard Kristensen.

Faktisk ser han helst, at de unge griber chancen for at prøve livet på skolehjemmet af og flytter ind, mens de er på internship.

- Det er en stor beslutning at vælge en uddannelse, der måske ligger i den helt andet ende af landet end der, hvor man kommer fra. Så er det vigtigt, at man får set med egne øjne, at det både er nemt og muligt at få en hverdag i Hadsten efter skoletid. Man skal kunne fornemme totaloplevelsen, siger Peter Kjærsgaard Kristensen.

Af samme årsag har skolen også skruet op for de tilbud, der er til de studerende, når det ringer ud efter sidste time. Der er indrettet fællesstue med cafe og poolborde, mulighed for at gå i idrætshallen et par gange om ugen, og endelig råder skolen over et par fisketegn til den lokale å, hvis nogen har hang til lystfiskeri.

Og muligheden for en hverdag havde 20-årige Peter også noteret sig. Han tjekkede ind på skolehjemmet søndag aften efter en lang tur gennem Danmark fra sit hjem i Herlev.

- Det er i hvert fald en skole, der virker mere hjemlig end andre erhvervsskoler, siger han.

Og præcis det ord, hjemlig huer Peter Kjærsgaard Kristensen.

- Vi er også nødt til at gøre det helt, så det ikke bare bliver noget, vi taler om, at vi gør, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109