Drustrup rækker hånden ud til udsatte unge på jobjagt
FOLKEMØDE: Fredag deltog plastindustriens direktør Thomas Drustrup i en paneldebat, der diskuterede, hvordan man bedst hjælper udsatte unge i arbejde.
Læs også: Fra langtidsledig til nyt job: Stena Recyling skummer fløden af samarbejde med jobcenter
- I plastindustrien vil vil gerne have unge, der er gået både den ene, den anden, den tredje og måske den fjerde vej. Vi har i den grad behov for hænder. For unge - og for ældre - der møder ind om morgenen og yder en indsats. Vi har 30 procent ufaglært arbejdskraft i plastindustrien, og jeg er sikker på, at vi også kan finde en plads til dig, Mikkel og de andre unge, der har behov for en udstrakt hånd, sagde Drustrup blandt andet - med henvisning til den unge Mikkel Kubel, ung og elev på TAMU, der har tilrettelagt eftermiddagens debat.
Drustrup lægger ikke skjul på, at Plastindustrien ligesom resten af industrien skriger på arbejdskraft. Og at den arbejdskraft gerne må være ufaglært før den eventuelt bliver faglært, når de unge finder sig til rette i en virksomhed.
Panelet bestod af:
|
Nogen skal finde sig til rette
I debatten blev der blandt andet lagt vægt på kortere erhvervsuddannelser og ikke mindst en accept af, at nogen unge har brug for at komme i arbejde og finde sig til rette i det først. Og dernæst kan man tage sig en uddannelse.
Hele debatten tager afsæt i problematikken i, at selvom det går godt med beskæftigelsen, står mange unge uden ressourcer til at komme ind på arbejdsmarkedet. De har stødt panden mod en mur for mange gange. Og har mødt lidt for mange nederlag i skoleregi.
Læs også: Plastbranche kritiserer ny DTU-analyse om isolering: DTU er på vildspor
Mikkel Kubel fortæller, at han er vokset op med en mor som misbruger og har selv haft et misbrug - og i øvrigt været igennem adskillige ungdomsuddannelser.