23948sdkhjf

Rejsegilde hos Quantafuel

Det norske selskab Quantafuel havde mandag rejsegilde på landets første fabrik, der skal omdanne plastaffald til diesel.

I december ankom det første anlæg til Skive, og mandag var der officiel åbning.

Fakta

  • Fabrikken er den del af erhvervsparken Green Lab, der ligger i Kåstrup nord for Skive. 
  • Plasten bliver via proces kaldet pyrolyse omdannet til gas og derfra til flydende form, der derefter kan laves til blandt andet brændstof.

Gæsterne fyldte kun en smule i den nyopførte produktionshal hos Quantafuel som udgør mere end 2000 kvadratmeter og er 11 meter høj.

Der var i dagens anledning sat et telt op inde i fabrikshallen. Teltet stod side om side med de fire store pyrolyseovne, som hver måler 18 meter i længden og skal ændre affaldsplastikken til
gasform.

- Vi kommer blandt andet til at producere syntetisk brændstof, som vi forventer vil kunne bidrage til en mere grøn transportsektor, fortæller Rasmus Kærsgaard, Plant director for Quantafuel Skive.

- Vores råmateriale er affaldsplast, som ellers ville være gået til forbrænding eller deponi, og i den optik mener jeg, at vi er med til at optimere samfundets ressourceforbrug, tilføjer han Rasmus Kærsgaard.

Plads til mere
Quantafuel råder over et område i Green Lab på 12.000 kvadratmeter og et anlæg, der kan omdanne 60 ton plastaffald hvert døgn.

Men allerede nu er der gjort plads til at tredoble den kapacitet, så virksomheden inden for to til tre år kan sende 180 ton plast igennem systemet hver døgn, fortæller Rasmus Kærsgaard til Plastforum.dk.

- Vi bruger både blød og hård plastik, og det der er specielt ved vores anlæg er, at vi kan tage blandede plasttyper, men også plastik der er forurenet. Enten fordi det er beskidt eller for eksempel har haft kødsaft på sig fra husholdningen, fortæller Rasmus Kærsgaard.

Produktionen går i gang til sommer og kommer til at involvere 17 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313