23948sdkhjf

Ny teknologi kan skille blandede plasttyper ad

To DTU-studerende har fået en lys ide

To studerende fra DTU har udviklet teknologi, der kan skubbe plastindustrien i en mere bæredygtig retning.

Thomas Trebbien og Andreas Leth Bockhoff har udviklet maskineri, der har gjort det muligt at sortere sammenblandede plasttyper effektivt. Det betyder, at ellers ubrugelige plastfraktioner kan genbruges, og plastens levetid forlænges.

Fakta:

  • Innovationsfonden bevilgede Thomas Trebbien og Andreas Leth Bockhoff i alt 430.000 kr. under InnoFounder-programmet i 2018.
  • Trebo blev kåret som Årets studenter start-up på DTU i 2018.

– Plast er næsten et perfekt produkt, fordi det kan genanvendes igen og igen, og det kan blive en vigtig del af den cirkulære økonomi. Hvis mindre plast bliver single-use, forlænger vi levetiden og behøver ikke at producere lige så meget, fordi der er mere i omløb, forklarer Thomas Trebbien, medstifter af Trebo.

Sparer turen på forbrændingen
Problemet med plast er, at der findes flere tusind forskellige typer, som skal adskilles for at kunne genanvendes.

Derfor ender hovedparten af de hundredevis af tons plast, som produceres årligt, i naturen eller på forbrændingsanlæg i stedet for at blive genanvendt.

Treboss teknologi åbner døren for virksomheder, der ønsker en grønnere plastproduktion – en mulighed, de indtil nu ikke har haft.

– Ved at købe vores maskine kan virksomhederne lige pludselig sortere og genanvende en mængde plast, de førhen skulle sende til forbrænding, siger Andreas Leth Bockhoff.

Trebo samarbejder allerede med en stor dansk pharma-virksomhed, som de ikke kan afsløre navnet på.

Trebo har for nyligt modtaget Next Level Funding fra Skylab på 225.000 kr., som skal bruges på videreudvikling af hardware, og ser rig mulighed for udvidelse til udlandet, da markedet for plastgenanvendelse i Tyskland og Holland meget større end i Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081