23948sdkhjf

Ny EPS-fabrik tårner op i Hobro

BEWISynbra Danmark fejrede forleden åbning af ny fabrik, som ligger klos op af den eksisterende. Det sikrer synergien på områder som energi og vedligeholdelse.

Fornylig åbnede BEWISynbra Danmark ny fabrik i Hobro. Det blev i den grad fejret, da flere end 100 forretningsforbindelser fik mulighed for at blive vist rundt og følge seminar og foredrag om blandt andet bygningsisolering, design og emballage - og ikke mindst EPS’ens rolle i den cirkulære økonomi.

EPS kendes også under navnet flamingo. Det varemærkenavn er ejet af BEWISynbra Danmark.

Den nye fabrik ligger klos op af den eksisterende. Her samles en del af produktionen inden for emballageproduktion og isolering og dermed opnår virksomheden en række synergieffekter på fællesområder som energi, vedligeholdelse, administration og ledelse.

- Det er dog ikke kun på driften, at vi opnår synergier. Vi får også mulighed for at reducere en del transport af isoleringsmaterialer, og det betyder mindre CO2-udledning, siger Karl Erik Olesen, administrerende direktør i BEWISynbra Danmark i en pressemeddelelse.

- Det ligger i god forlængelse af vores koncernstrategi, som i stadig stigende grad har fokus på miljørigtige løsninger. For eksempel har vi for nylig lanceret en ny koncern division, der har fokus på genanvendelse af flamingo, siger Karl Erik Olsen.

- Vi har særlig haft fokus på at fortælle om vores løsninger inden for byggeriet, for det er en udbredt opfattelse, at EPS kun kan bruges til isolering af terrændækket eller isolering af flade tage. Men EPS kan så meget mere, blandt andet med byggesystemer og facadeisolering, siger Karl Erik Olsen.

BEWiSynbra Danmark er en del af den europæiske koncern BEWISynbra Group, en af Europas førende EPS-producenter med 1.300 ansatte på 28 produktionssteder i hele Norden, Holland og Portugal. I Danmark har virksomheden syv fabrikker og 240 medarbejdere på fabrikkerne i Hobro, Glejbjerg, Holbæk, Holeby, Maribo og Tørring.

Særligt to fordele ved EPS-byggesystemerne vakte interesse, nemlig at der kan bygges huse med dem hele året, og at det tager kortere tid at bygge hele klimaskærmen end traditionelle løsninger. Og det er selvom der bygges passivhuse.

- Og så kan der også bygges, når det regner. Det giver en langt bedre økonomi i byggeriet – og fordi husene kan bygges i en større del af året, så er der ikke så store udfordringer med mangel på arbejdskraft.

Opgør med myten, at EPS ikke kan genanvendes.
Dagen hos BEWISynbra bød også på oplæg om BEWISynbras visioner inden for cirkulær økonomi.

- Det er en – desværre vedholdende – myte, at EPS ikke er genanvendeligt. Den myte ville vi gerne imødegå, for EPS er 100 procent genanvendeligt, hvilket er en af årsagerne til, at BEWISynbra internationalt har lanceret en særskilt enhed. BEWiSynbra Circular, med fokus på netop genanvendelse og cirkulær økonomi. Vi har lanceret et ambitiøst mål om at recirkulere 60.000 tons EPS pr. år på den mellemlange bane, siger adm.direktør Karl Erik Olesen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079