23948sdkhjf

Reform bremser tilgang til uddannelse

Uddannelsesordfører lover at se på sagen

Målet med reformen af erhvervsuddannelserne var at få flere unge ind på faguddannelserne. Men på plastmager-uddannelsen har reformen betydet, at der kommer færre elever på uddannelsen. Faktisk næsten en tredjedel færre.

Den Jydske Haandværkerskole i Hadsten er det eneste sted, hvor man kan tage en hel plastmager-uddannelse, og uddannelsen er blevet ramt af en regel om, at eleverne altid skal starte Grundforløb 1 på deres lokale erhvervsskole.

For når eleverne ikke kan starte direkte på Haandværkerskolen i Hadsten, så kommer de ofte i tanke om, at de i stedet kan gå i gang med en af de uddannelser, som findes på deres lokale skole.

- Det viser sig desværre, at vi ikke får elever ind på Grundforløb fra andre skolers Grundforløb 1. Reformen betyder, at vi ikke får dem, og det er ret uheldigt, siger Allan Rasmussen, der er områdeleder for plast-uddannelserne.

- Vi har 27 elever, der er startet på uddannelsen på grundforløb 2 her i august. Men tidligere var der 38-40 stykker, der startede i august. Så der er tale om en væsentlig nedgang, siger han.

Udviklingen er kedelig, også fordi det netop var lykkedes Den Jydske Haandværkerskole at øge optaget i årene op til reformen.

Uhensigtsmæssig
Udviklingen kommer bag på partierne bag på erhvervsskolereformen.

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Jens Henrik Thulesen Dahl siger: - Det var ikke hensigten, at plastmageruddannelsen skulle lide under reformen. Mange af principperne i reformen er gode, men der kan være uhensigtsmæssige effekter. Jeg vil gerne kigge ind i det og overveje, om der er noget vi kan gøre, siger han.

Den Jydske Haandværkerskole søger nu i samarbejde med Plastindustrien at få flere til at starte på Grundforløb 2 til januar.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094