23948sdkhjf

Sejr til stortalenter: De vandt Project Plastic

Det blev to DTU-studerende og et genanvendelsesprojekt i Kenya, der i går løb af med sejren i talentkonkurrencen 'Project Plastic' på Plastic Engineering Day i Lyngby. VInderne, Maria Ellyton og Sofie Bejder, havde svært ved at få armene ned, da det var et faktum, at de løb af med sejren.

De blev hyldet af intet mindre end 230 mennesker og 40 virksomheder i Oticon-salen på DTU.  

Hvordan finder man på DTU-studerende pludselig på, at man skal arbejde med genanvendelse i Kenya?

- Vi ville begge gerne prøve at se, om vi med et projekt kunne gøre en forskel i f.eks. Afrika. Så gennem Asbjørn fra Plastindustrien hørte vi om start-up’et Kivumbi i Kenya, som søgte nogle ingeniørstuderende til at hjælpe dem med at optimere virksomheden. Vi syntes, det lød vildt interessant og stod i en situation, hvor vi havde mulighed for at tage nogle valgfrie ECTS point. Så vi oprettede projektet som et specialkursus på vores bachelor, og før vi vidste af det, var vi på vej til Kenya, siger pigerne efterfølgende til Plastindustrien. 

  • Dommerpanelet bestod af:
  • Jens Thor Hansen, Managing Director at ENGEL Nordic
  • Pernille Guldager, Head of Materials at Coloplast
  • Joachim Lysemose, Senior Engineer in Mechanics at LEGO Group

Hvordan havde I det, da spændingen under præmieoverrækkelsen endelig blev udløst med jer som vindere?

- Rigtig vildt. Maria sad og hviskede mig i øret, at det altså var sejt, vi overhovedet var kommet med i finalen, for løbet var nok lidt kørt, indtil jeg hørte dem sige noget med udvikling i andre lande og begyndte at tysse på hende, fordi jeg forstod, at det var os, de snakkede om. Vi havde nok begge ikke turde tro på en 1. plads, så det var helt vildt, da de sagde vores navne. 

Pigerne skal bruge præmiepengene (25.000 kr) på et fortsat arbejde med genanvendelse af plast.

Nr. to i konkurrencen blev projektet Trebo, som nu er blevet til en startup, der bidrager med at gøre plastindustrien mere bæredygtig. Trebo har udviklet en ny metode og maskine, der kan sortere fuldstændigt blandede plastmængder.

Nr. tre blev arbejdet med såkaldte LDS-antenner - Laser Direct Structuring - til høreapparater, som gør det muligt at spore elektriske kredsløb direkte til overfladen af et plastprodukt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126