23948sdkhjf

Føtex stopper salg af engangsplastik

Sortimentet erstattes af mere bæredygtige alternativer.

Som den første supermarkedskæde i Danmark stopper Føtex nu salg af engangsplastik. Det oplyser butikskæden i en pressemeddelelse. 

Hvert år køber kunderne mere end 25 millioner knive, gafler, kopper, glas, sugerør og tallerkner af plast i Føtex, men fra nytår er det slut. 

Fakta om Føtex salg af engangsplast (cirkatal)

  • Plasttallerkner: 1,9 mio.
  • Sugerør: 7,2 mio.
  • Glas/kopper: 13,4 mio.
  • Bestik: 3,3 mio..
  • I alt godt 25 millioner styk engangsplast

- Vi ved, at miljø og dyreliv lider under det store forbrug af plastik, og vi gøre alt for at udfase plast, hvor det ikke er nødvendigt. Derfor vil vi senest fra nytår have erstattet alt engangsservice i plast, så kunderne i stedet kan købe mere bæredygtige alternativer. Det er første skridt, og vi vil følge op med nye initiativer, der kan bekæmpe plastforurening, siger Thor Jørgensen, direktør i Føtex.

Kæden oplyser, at Føtex i stedet vil tilbyde service lavet af eksempelvis bæredygtigt træ, majsstivelse med mere. 

Lægger pres på udfasningen af plast
Føtex træffer beslutningen om stop for salg af engangsplastik allerede inden, alternativer til de nuværende varer er helt på plads, fortæller direktøren.

- Det er en stor udfordring, men med beslutningen vil vi også lægge pres på os selv. Vi må erkende, at vi i dagligvarehandlen sammen med kunderne kan gøre en stor og positiv forskel, når det gælder om at spare miljøet for plastik. Derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for at finde alternativer. Nu har vi som de første lovet, at engangsservicet i plast er væk senest fra nytår, og så vil vi følge op andre steder, hvor plast er unødvendigt, siger Thor Jørgensen.

Stop for engangsplast på hylderne gælder alle Føtex' varhuse inklusive Føtex Food.

Service i Middelhavet
Engangsplast er ifølge WWF Verdensnaturfonden særlig risikofyldt for naturen, fordi vi netop ofte bruger plastservice udendørs og kan have svært ved at komme af med det igen på en forsvarlig måde.

En opgørelse fra EU viser, at 17 procent af det plastik, der flyder rundt i Middelhavet, stammer fra engangsservice. I England arbejder regeringen nu på at forbyde plastiksugerør, og i Frankrig er engangsservice af plastik allerede forbudt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094