23948sdkhjf

Hoptimisten lokker kunder til MV Plast

Et muntert væsen på fjeder har bredt sortimentet ud for MV Plast i Randers

På Michaels kontor er endevæggen dedikeret til virksomhedens portefølje. Her ligger bunker af beslag, bundpropper til bordben, mælkehvide skruer i alle størrelser, skjorteknapper og alskens andre dimser, som man ikke umiddelbart kan placere en funktion på.

Og pludselig fanger øjet et velkendt og imødekommende smil fra en klokkeformet skabning på fjederfod. Hoptimisten. Den ikoniske figur af godt humør, der fandt vej til danskernes kakkelborde i 1960’erne, og efter nogle år i skyggen er braget frem igen.

Også til glæde for MV Plast i Randers, der producerer Hoptimisten i alle de afskygninger, den nu er trukket i efter relanceringen.

- Det er klart, at vi har kunnet mærke, at firmaet bag Hoptimisten har sat fart på markedsføringen. Også i form af de udgaver, som figuren nu kommer i blandt andet med studenterhuer og i brudetøj. Det har haft betydelig indflydelse på vores produktion - også af værktøjet, der laver Hoptimisterne, siger Michael Velling, der er ene halvdel af grundlægger- og indehaverduoen bag MV Plast.

Vokseværk
MV Plast er startet i brødrene Michael og Mogens garage tilbage i 90’erne, hvor en iværksætterdrøm kløede i fingrene. Mogens er plastmageruddannet, mens Michael har slået sine folder på elektronikfeltet, så det var lidt et tilfælde, at pilen vendte mod plast, da drømmen skulle ud over rampen.

Her 20 år efter er virksomheden vokset - i første omgang ud af garagen og ind i industrikvarteret nord for Randers - men også målt på ordrer, kunder og variation i produktkataloget har virksomheden bredt sig og leverer nu både til producenter af elektronik, legetøj, emballage, møbler og så videre.

Både nyt og velkendt
MV Plast fik Hopitimist-produktionen i hus i 2008, da firmaet bag henvendte sig og ville give Hoptimisten en make over og nyt liv i danske hjem. Tegningerne er de originale fra Hoptimistens fødsel i 1960’erne, og så startede arbejdet med at lave finjusteringer, der kunne forene produktionen med respekt for figurens udtryk og støbeform og -metode.

- Det var en anderledes opgave på den måde, at der kom et sæt originale tegninger, som vi ikke kunne afvige ret meget fra. Samtidig var det netop også genkendeligheden i produktet, der gjorde det til en sjov opgave for os, siger Michael Velling.

De mange udgaver af Hoptimisten er støbt i forme, som MV Plast får udviklet i på virksomhedens afdeling i Kina. En fremgangsmåde som er karakteristisk for alle de produkter, der forlader adressen i Randers.

- Det kan bedst betale sig at få værktøjet lavet derude og holde produktionen hjemme. Vi er helt afhængige af at have en så billig værktøjsproduktion som muligt for at holde priserne nede, siger han.

Hoptimistens blikfang
Men en ting er udfordringen i at få et velkendt produkt ind ad døren, og skabe en form og en produktionsgang derfra. Et andet aspekt er at produktionen af et kultur-koryfæ ikke ligefrem sætter virksomheden i et dårligt lys, sagt på jysk.

- Vi oplever det klart som et kvalitetsstempel af os som virksomhed, at vi fik Hoptimisten ind til os, og det ser også godt udad til, at vi kan præsentere den i vores portefølje. Så håber vi, at andre tænker, at når vi kan lave den, så kan vi også levere kvalitet på mange andre fronter, siger Michael Velling.

MV Plast producerer elementer for blandt andet Ikea, B&O og DSB, men her er ikke tale om karakteristiske emner som folk lægger mærke til.

- Vi producerer eksempelvis en del småting, beslag og skruer for Ikea, og når jeg går en tur gennem et af deres varehuse, så lægger jeg da mærke til dem, fordi de kommer fra min fabrik. Men min kone går lige forbi. Sådan er det jo. Skruerne er vigtige for Ikeas koncept, men det er ikke på samme måde et blikfang, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078