23948sdkhjf

Nyt domicil til trecifret millionbeløb

Øget mængde returpant har gjort det nuværende domicil for trangt for Dansk Retursystem.

Private og erhvervsdrivende indleverer pant som aldrig før, og nu har Dansk Retursystem indset, at de skal have mere plads for at kunne følge med.

Derfor er de ved at tage tilløb til et stort byggeri på 14.000 etagemeter på en ny grund i Høje Taastrup, hvor fremtidens retursystem skal slå sine folder, forklarer administrerende direktør i Dansk Retursystem Lars Krejberg Petersen.

- De seneste år har vi haft vækst på tre til fem procent i den volumen af pant, der bliver indleveret. Nu er vi ved at være der, hvor vi ikke kan følge med, hvis ikke vi får mere plads, siger han.

Han tilføjer, at det eksisterende domicil af praktiske årsager ikke bliver afhændet lige med det samme, ligesom administrationen også bliver liggende på den eksisterende adresse i Hedehusene.

Byggeri i millionklassen
Der bliver tale om et nyt domicil til omkring 300 millioner kroner, der også giver Dansk Retursystem mulighed for at opgradere den nuværende håndtering af dåser og flasker. Især håndteringen af pant fra mindre restaurationer og købmænd bliver anderledes i de nye lokaler.

- Emballagerne herfra udgør 20 procent af vores aktiviteter, og de skal optælles hos os, når de bliver indleveret. I de ny lokaler bliver det gjort meget smartere, fordi vi får mulighed for og plads til at automatisere og sætte AGV-teknologi ind i den afdeling og binde hele håndteringen af emballagetyperne bedre sammen, siger Lars Krejberg Petersen.

Han tilføjer, at det nye anlæg også kommer til at hæve kvaliteten af de fraktioner, der forlader Dansk Retursystem, fordi ny teknologi kan håndtere den sammenpressede mængde plast og aluminium på en bedre måde.

- Det betyder en del for kvaliteten og dermed også for prisen for de materialer, vi sender videre til genanvendelse, siger han.

Opgradering af hænder/kompetencer
Det nye anlæg kommer ikke til at betyde flere ansættelser. Til gengæld har virksomheden brug for, at opgradere de kompetencer, de allerede har i huset.

- En del af vores medarbejdere er ufaglærte, og med den nye teknologi og robotter i huset, får vi brug for, at vores medarbejdere får nogle andre kompetencer, så de kan håndtere den nye teknologi og de nye processer. Derfor er vi også allerede i gang med et langstrakt uddannelsesforløb inden for blandt andet it og procesteknologi, så vores folk er klar, når den nye fabrik er klar, siger Lars Krejbjerg Petersen.

Byggeriet er rammesat til at starte i august måned. Efter planen bliver det taget i brug i etaper med start i andet halvår af 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078