23948sdkhjf

Plastic Change rydder op i strips-paradoks

Politikere vil fremme miljøet, men bidrager selv til svineriet ved at efterlade plastikstrips fra valgplakater. Plastic Change har været på indsamling.

To bæreposer med plastikstrips. Så meget kom der ud af en tilfældig 10 minutters indsamling over de 242 meter, som Langebro strækker sig over i København.

Repræsentanter fra organisationen Plastik Change igangsatte en spontan indsamling på vej til mandagsmøde og stoppede op for at klippe efterladte plastikstrips ned fra lygtepæle og bro-gelænderet, der indtil for nyligt har holdt valgplakater fast på byens interiør.

Problemet er, at plastikbåndene ender i naturen eller i kanalen, der løber lige under Langebro, hvis ikke de bliver klippet ned og smidt ud forsvarligt.

- Politikerne taler for et bæredygtigt og miljørigtigt Danmark, og så lader de stripsene sidde, selvom de lige så godt kunne tage dem med, når de alligevel var ude og pille deres plakater ned. Så er det jo lige meget, hvis de ikke vil tage ansvar, siger Trine Borgstrup, der er kommunikationsmedarbejder Plastic Change.

Simpel ændring
Indsamlingen og opråbet fra Plastic Change fik også hurtigt luft under vingerne. Flere medier tog historien op, og nogle politikere lovede at udskifte stripsene med mere bæredygtige løsninger som eksempelvis snor af hamp eller hør til næste valgkamp.

- Det var ikke planlagt, at vores indsamling skulle have den medvind. Det var ikke en arrangeret happening, det var bare noget, der skete. Men det vidner om, at problemet ligger mange på sinde, og at der trods alt er velvilje til at ændre noget, der er rimelig simpelt og kan spare miljøet for udledning af plast, siger Trine Borgstrup.

Gode alternativer
Sidste frist for nedtagning af valgplakaterne var onsdag 30. november. Mange steder er politikerne kommet i mål med indsamlingen, men mange strips hænger stadig tilbage. Og så er det de forskellige kommuner, der står med opgaven at få dem klippet ned og smidt ud.

Og både den manglende nedklipning og brugen af plastikstrips i det hele taget, forstår man ikke i Plastik Change.

- Der har været stort fokus på at få trykt plakaterne i plast, der kan genanvendes bagefter, og så vælger man stadig at bruge strips, selvom der findes mange alternativer der er mindst lige så gode, slutter hun.

Plastic Change er stiftet i 2014 af blandt andre Henrik Beha Pedersen. Foreningen arbejder på at stoppe udledning af plastforurening til naturen og havet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.103