23948sdkhjf

PUR og PIR var trækplaster

Mange nysgerrige mødte op på PUR-sektionens stand på den netop overståede Building Green messe.

Building Green er ikke bare for betonentusiaster og mænd med multitool i bæltet. Derfor var Plastindustriens PUR-sektion igen i år at finde blandt udstillerne med deres egen stand for at fortælle om de byggetekniske- og miljømæssige fordele ved at anvende polyurethan- eller polyisocyanurat- (PUR/PIR) isolering i husbyggeri.

- Efterisolerer man et hus på 140 kvadratmeter med celleplast i stedet for andre isoleringstyper, får man næsten otte m2 mere areal tilgængeligt. Det regnestykke synes jeg er utrolig simpelt, særligt i områder med høj kvadratmeterpris, forklarer Rasmus Grusgaard, der er sekretær i Plastindustriens PUR-sektion og mener, at det kan være en af grunden til den velbesøgte stand.

- Jeg synes helt klart, at vores deltagelse har været en succes. Vi kunne igen i år mærke, at interessen for PUR og PIR som bæredygtige og effektive isoleringsmaterialer er stigende. Vi ser mere og mere at PUR/PIR integreres med andre byggematerialer. Her kan det bidrage med en god isoleringsevne, ofte kombineret med gode strukturelle egenskaber, hvilket gør det til et oplagt valg til bygningsdele, der skal holde i mange år – eksempelvis vinduer, siger Rasmus Grusgaard.

Deltagerrekord
Building Green satte igen i år deltagerrekord. Således havde man mere end 8.000 besøgende fra de ca. 5.000 året før, og blandt talerne var blandt andre Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) og Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V).

Rasmus Grusgaard, der var tilstede på messen begge dage, hilser den stigende interesse for PUR/PIR velkommen. Han ser den som udtryk for, at der både blandt fagfolk og på uddannelserne er kommet et mere klart fokus på klimavenlige løsninger og mindre CO2-emission.

- PUR/PIR kan som materiale være med til at sikre store besparelser pga. dets energieffektivitet per areal, samtidig med at det udleder mindre CO2 end traditionelle isoleringsmaterialer under dets fremstilling. Det tror jeg er et budskab, som flere og flere kan tilslutte sig, siger Rasmus Grusgaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156