23948sdkhjf

SAXE Group vil dække hele plastindustrien

- Vi skal også sælge viden, service og samlede løsninger, lyder det fra administrerende direktør.

42-årige Mikkel Enevoldsen er administrerende direktør i Saxe, og fra i år er han blevet medejer af virksomheden. Han er selvlært ind i plastindustrien og har sammen med sin far Søren Enevoldsen drevet Semex Plastmaskiner, et mindre handelsfirma med en håndfuld agenturer og handel med brugt udstyr.

Agenturerne er nu en del af Saxe Group, hvor Mikkel Enevoldsen skal være med til at styrke den daglige ledelse og videreudvikle Saxe’s rolle som leverandører af både maskiner, viden og samlede løsninger til industrien. Handlen med brugte maskiner kører fortsat i Semex Plastmaskiner.

Specielt på ekstruderingsområdet er det de samlede løsninger, der sætter dagsorden og retning i øjeblikket.

- Indenfor ekstrudering kommer kunderne ofte med en tegning af det færdige emne, og så går vi ind i projektet derfra. Hvis kunden skal bruge en ganske lille slange med 27 lumen i, så er det hele processen, de køber. Vi kommer så med data og businesscase, og så bestemmer kunden selvfølgelig i sidste ende, om de så vælger at gå videre med os, siger Mikkel Enevoldsen.

Når det kommer til sprøjtestøbning er Saxe’s rolle lidt anderledes.

- På sprøjtesiden sætter værktøjet dagsorden, og så kommer kunderne og køber en løsning ud fra værktøjet, forklarer Mikkel Enevoldsen, som understreger, at Saxe Group stadigt primært er en handelsvirksomhed, der sælger, leverer og installerer enkeltstående maskiner og udstyr.

Bidt af plast
Når Mikkel Enevoldsen er endt i plastindustrien og i direktørstolen hos Saxe skyldes det i høj grad interesse.

- Plast er fantastisk, fordi der er så mange anvendelsesmuligheder. Det er en stor del af alle menneskers hverdag, og i Saxe arbejder vi jo sammen om løsninger med de helt store brands i Danmark, samtidigt med at den mindre opfindervirksomhed kan hjælpes på rette vej mod succesen, siger direktøren.

I dag fordeler omsætningen i Saxe Group sig med 40 procent i salgsselskabet Saxe Hansen A/S, 30 procent i PUR-afdelingen Saxe Polyfa System A/S i Hvidovre, 20 procent i Saxe Nordic Plast AB i Sverige og 10 procent i Saxe Process ApS.

SAXE Group historisk

  • 1967: Henning Saxe Hansen grundlægger handelsfirmaet H. Saxe Hansen A/S med salg af maskiner og udstyr til sprøjestøbning og ekstrudering. Netstal-Machinen AG og Luigi Bandera er virksomhedens første agenturer.
  • 1973: Consax AB bliver etableret i Sverige.
  • 1996: Henning Saxe Hansen bliver ramt af en hjerneblødning.
  • 1996: Svigersøn Ulrik Gert Nielsen overtager som nyuddannet maskiningeniør ledelsen af H. Saxe Hansen.
  • 2000: Henning Saxe Hansen træder helt ud af virksomheden overdrager ejerskabet til sine to døtre.
  • 2008: Virksomhedens navn ændres til Saxe, hvorefter der sættes gang i opkøb. Agenturet på Netstal i Sverige købes tilbage samme år, og afdelingen i Sverige etableres.
  • 2008: Automationshuset Saxe Proces bliver etableret.
  • 2008: Ulrik Gert Nielsen og hustru overtager det fulde ejerskab af virksomheden.
  • 2012: Saxe Group overtager agenturet på KraussMaffei i Danmark - i 2013 overtages agenturet i Sverige.
  • 2013: Mikkel Enevoldsen træder ind som partner i Saxe Group og tilfører en stribe agenturer fra egen virksomhed.
  • 2013: PUR-virksomheden Polyfa i Hvidovre bliver opkøbt.
  • 2014: Maskinbyggervirksomehden Kas-Tech i Langå bliver opkøbt. Kas-Tech fremstiller specialmaskiner til plastindustrien med stærke kompetencer på In Mould Labeling (IML) og er i dag en del af Saxe Proces.
  • 2017: Saxe Group søger DANAK-akkreditering efter ISO 17025 i alle discipliner indenfor kalibrering af produktionsudstyr.
  • 2017: Mikkel Enevoldsen bliver medejer af Saxe Hansen A/S 2017: Saxe Group har afdelinger i Værløse, Hvidovre, Langå og svenske Jönköping, hvor Saxe Nordic Plast har base.
  • 2017: Saxe Group har hovedkontor i Værløse, 70 ansatte og en årlig omsætning på godt 100 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.09