Skive-firma vil lave plastaffald til møbler
Et engelsk koncept med produktion af kontor- og institutionsmøbler af 100 % affald har nu bredt sig til Skive. Erik Serritslev Jørgensen er ny direktør for en virksomhed, hvor visionen er at få møblerne fra England ind på det skandinaviske marked.
- Lige nu er fokus at indgå aftaler med virksomheder, der leverer møbler til kontorer, skoler og institutioner og få dem til at tænke mere i retning af upcyclede møbler. Senere er målet en egenproduktion her i landet, fordi historien selvfølgelig bliver bedre af, det er dansk affald der bruges til produktion af danske møbler, siger Erik Serritslev Jørgensen fra Upcycling Scandinavia.
Det ligger endnu ikke fast, hvordan en dansk egenproduktion kan komme til at foregå. Det kan enten være ved hjælp af underleverandører, eller ved at starte en egen fabrik, men pointen er at få genbrugstanken til at gennemsyre virksomheden, fortæller han.
- Vil kunderne af med møbler, fordi de er slidte eller skal have en anden farve, så tager vi møblerne retur og de vil indgå i produktionen af nye. Det er vores helt klare hensigt fra start, og det står i forrentingsplanen, at vi på længere sigt skal lave dansk affald om til danske møbler.
Rollerne byttet om
Den engelsk forgangsvirksomhed hedder Flute og har produceret møbler af genanvendelige materialer de seneste 10 år. Affaldet som primært bruges til produktionen, er kasseret plastik, tøj, pap, og andet, da disse materialer indeholder fibre, som presses og formes til møbler. Vi er sikre på, at tiden er rigtig i Danmark, men også i de andre Skandinaviske lande, lyder det fra direktøren.
- Interessen er helt enorm. Firmaet blev startet før sommerferien, og siden der er gået tid med at lave hjemmeside, beskrive konceptet og så videre. Og allerede nu er rollerne byttet om – nu er det branchen, der ringer til mig, og ikke omvendt, siger han.
Travlhed i butikken
Produktionen af møblerne i Danmark af dansk affald, vil blive til virkelighed indenfor overskuelig fremtid, men det kommer selvfølgelig an på, hvor stor efterspørgslen bliver. Produktionen kan ske via underleverandører, men muligheden er også at bygge egen fabrik.
- Når vi har ordentligt fat i markedet i de nordiske lande, og virksomheden vokser og produktionen sker i Danmark, vil der blive skabt et antal arbejdspladser. Således kan vi både bidrage til at give vores affald værdi og skabe jobs til et antal mennesker.
Møblerne spænder over alt fra stole, skriveborde og reolsystemer til bordtennisborde og mødeborde. Kort sagt er ambitionen at de 100 % upcyclede møbler, skal kunne indrette et helt kontor fra gulv til loft, som Erik Serritslev Jørgensen udtrykker det.
Upcycling Scandinavia har indgået en aftale med Flute England, om at være eneforhandler af møblerne i hele Skandinavien.