23948sdkhjf

Pris til verdens første shampooflaske af strandplast

Plasten er indsamlet på Fanø og i Thy. Nu har flasken vundet en FN-klimapris.

Verdens første shampooflaske skabt delvist af strandplast har dansk plast i konstruktionen. Nu har firmaet bag konceptet TerraCycle vundet FNs ”Momentum of Change Ligthhouse Activity” pris. TerraCycle modtager prisen i samarbejde med Procter & Gamble og Suez, oplyser TerraCycle i en pressemeddelelse.

Shampooflasken, lavet af verdens førende shampoomærke, Head & Shoulders, indeholder 25 procent strandplast samlet fra kystområder i hele Europa, her iblandt Thy og Fanø i Danmark.

TerraCycle styrer indsamlingsprocessen og samarbejder med NGO’er, frivillige og andre organisationer på tværs af seks kontinenter.

Projektet var først annonceret under World Economic Forum i januar og de første flasker kunne findes på hylderne i Frankrig i løbet af sommeren.

- Vi er utroligt beærede over at blive anerkendt for vores og vores partneres hårde arbejde for at gøre noget ved nogle af verdens største miljøproblemer. Vi håber at den opmærksomhed projektet skaber kan hjælpe med at gøre folk mere opmærksomme på hvor stort et problem strandplast reelt er og vil inspirere folk til at involvere sig, siger TerraCycles CEO, Tom Szaky.

TerraCycle har tidligere udvikle videnskabelige løsninger til svært genanvendelige produkter, såsom chips poser, kaffekapsler, kuglepenne og endda cigaretskodder for at omdanne dem til nye råmaterialer.

FNs pris bliver uddelt ved en ceremoni i november.

Om TerraCycle:
  • Firmaet er grundlagt i 2001.
  • I Europa opererer TerraCycle på 12 markeder – Storbritannien, Irland, Frankrig, Spanien, Belgien, Holland, Tyskland, Østrig, Schweiz, Norge, Sverige og Danmark.
  • TerraCycle, Inc. indsamer og genanvender svært genanvendeligt materiale, fra brugte cigaretskodder til kaffekapsler og kuglepenne.
  • Det indsamlede affald bliver omdannet til råmaterialer og solgt til producenter, der bruger dem til at lave nye produkter.
  • Hvert år indsamler og genanvender TerraCycle flere milliarder stykker affald på tværs af 21 lande og donerer millioner af kroner til skoler og andre velgørende formål i processen. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094