23948sdkhjf

Søjleløst koncept og ny elektrisk maskinstørrelse

Engel er på plads på Fakuma-messen med mindst fire maskinudstillinger, robotter, digitale produkter, virtuelle demonstrationer og masser af eksperter.

Staffan Reimendal, nordisk salgschef, hos Engel Sverige AB, fortæller, at den østrigske maskingigant Engel Austria GmbH blandt andet har Victory 860/160 tech WP sprøjtestøbemaskinen på udstillingen. 

Den søjleløse maskine har en lukkekraft på 160 tons og vil producere teknisk formede varer. 

- Her vil vi vise fordelene ved en hydraulisk, søjleløs maskine. Vi vil lade delene falde frit ud af maskinen og have en plukkerobot, der så tager sig af detaljerne, siger Staffan Reimendal og tilføjer, at maskinen bliver fuldt udstyret med periferiudstyr og maskinstyringssystemet CC300 plus.

- I maskinen vil vi også demonstrere, hvordan man laver menustyrede, hurtige og sikre værktøjsskift, hvor risikoen for at lave fejl er elimineret. I den søjleløse hybridmaskine e-victory 265/100 køres flydende silikone (LSR) i et formværktøj med 256 hulrum.

En nyhed på standen er e-mac 2440/500. Det er en ny størrelse i den standardiserede elektriske maskinserie. Tidligere var den største på 380 tons. Den nye er på 500 tons. Her skal Engel fremstille tyndvæggede, 4-liters mademballage. 

Sprøjtestøbemaskinen t-win 5500-4900 er også på stedet. Det er en del af Engels standardiserede duomaskiner, som er fremstillet i Kina. På standen viser Engel også nogle af sine robotter, Viper. En af disse vil demonstrere nogle af producentens forskellige IQ-produkter.

I et eksperthjørne vil Engel demonstrere sine digitale produkter. Den store sprøjtestøbemaskine på 5.500 tons, som står i producentens fabrik i St. Valentin vil blive demonstreret virtuelt på en skærm i standen. Som sædvanlig vil Engel også have sprøjtestøbemaskiner i nogle partnervirksomheders stande.

Artiklen er en del af temaet Fakuma.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094