23948sdkhjf

Saxe byder i morgen indenfor til en netværkssnak om PUR-kursernes fremtid

I morgen onsdag den 18. september er der møde i Plastindustriens Uddannelsesnetværk hos Saxe Group i Randers. Saxe Group har åbnet for muligheden at lægge hus til kommende PUR-kurser i samarbejde med Tech College og PUR Sektionens konsortium

Med nedlæggelsen af AMU Syd's polyurethan-uddannelsesværksted for år tilbage forsvandt muligheden for at gennemføre en uddannelse indenfor polyurethan.

Uddannelsen er dog nødvendig for at sikre kompetencer hos landets PUR-virksomheder. Hvis man har arbejdet med polyurethan-teknologi vil man nemlig vide, at processen er meget anderledes end termoplastiske og andre hærdeplastiske processer. Derfor er uddannelsen afhængig af at kunne gennemføres med adgang til polyurethan-teknologi.

Siden nedlæggelsen af uddannelsen på AMU Syd har virksomheder i privat regi påtaget sig opgaven. Således har et konsortium under brancheforeningen Plastindustriens PUR-sektion, bestående af Velux, Tempur, Tinby og Logstor, i en række år arrangeret PUR Operatør uddannelse, for eksempel sidste år, hvor PUR-operatøruddannelsen blev gennemført i teknologicentret på Velux og i laboratoriet på Dan-Foam/Tempur.

Konsortiet har sammen med PUR Sektionen og også udviklet en håndbog i PUR-teknologi, der anvendes som undervisningsmateriale på uddannelsen.

I morgen onsdag den 18. september er der møde i Plastindustriens Uddannelsesnetværk hos Saxe Group i Randers. Saxe Group har tidligere i år - på årets Plastdag i Industriens Hus - åbnet for muligheden at lægge hus til kommende PUR-kurser i samarbejde med Tech College og PUR Sektionens konsortium.

Programmet indeholder desuden oplæg om automation og robotteknologi som er en af Saxe Groups andre kernekompetencer, samt mulighed for at deltagerne kan udveksle erfaringer om erhvervsuddannelsesområdet, primært plastmager- og værktøjsmageruddannelserne.

Programmet starter kl. 10.00.

Saxe Groups CTO, Mikkel Enevoldsen, viser rundt og fortæller mere om virksomhedens automationsløsninger og robotudstyr.

Dernæst fortæller administrerende direktør Ulrik Gert Nielsen om PUR-uddannelsen, og om hvordan virksomhederne står for uddannelsen inkl. samarbejde på tværs af skole og virksomheder.

Netværksmødet er åbent for alle uddannelsesinteresserede medlemmer af Plastindustrien. Ikke-medlemmer af Plastindustriens er også velkomne.

Tilmelding kan ske her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109