23948sdkhjf

Polykemi i sydskånsk samarbejde

Der er underskrevet en hensigtserklæring mellem Polykemi og Sydskånes affaldshåndteringsselskab, Sysav, om fremtidig erhvervelse af negative emissionscertifikater fra Sysavs planlagte CCUS-anlæg i Malmø

Aftalen betyder, at Polykemi vil kunne kompensere for emissioner, der er svære at eliminere på anden vis.

Sysav planlægger at introducere CCUS-teknologi (Carbon Capture, Utilization and Storage) på affalds-til-energi-anlægget i Malmø. Målet er at have et anlæg på plads i 2030. 

I drift forventes anlægget at opfange cirka 400.000 tons kuldioxid årligt, skriver parterne i en fælles pressemeddelelse. 

Når det er på plads, forventes CCUS-faciliteten at spille en central regional rolle i at tilbyde klimabesparende løsninger til kommuner, virksomheder og organisationer, der ønsker at reducere deres klimapåvirkning. Sysavs mål er at træffe en investeringsbeslutning for et fuldskalaanlæg i 2027.

Om CCUS

CCUS, Carbon Capture Utilization and Storage, betyder, at kuldioxid opfanges og omdannes til flydende form ved hjælp af tryk og lav temperatur. 

Derefter kan det enten opbevares sikkert i grundfjeldet under jorden eller havbunden eller bruges som råstof i andre processer, for eksempel brændsel. Når kuldioxid af biogen oprindelse er permanent lagret, opstår der negative emissioner (permanente fjernelser på engelsk), som kan bruges af aktører, der ønsker at modvirke emissioner, der ikke kan reduceres på anden måde eller til en rimelig pris, for at nå netto- nul emissioner - netto nul. Et marked for CDR-certifikater, Carbon Dioxide Removal, er ved at opstå.

Källa: Sysav.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078