23948sdkhjf

Her er de fem nominerede til Plastprisen 2024

Den 30. maj afholder brancheforeningen Plastindustrien Plastdagen 2024 i Industriens Hus i København.

Det er dagen, hvor branchen bliver klogere på aktuelle emne, og det er også dagen, hvor Plastprisen skal uddeles.

Plastindustrien har her til aften onsdag den 1. maj offentliggjort årets fem nominerede, der er udpeget af en ekstern jury.

De nominerede er:

  • Aarhus Kommune
  • Kingspan LOGSTOR
  • RePURPose 
  • RHQI-projektet 
  • Et konsortium bestående af Nopa Nordic, Robinson Packaging, Aage Vestergaard Larsen og Teknologisk Institut.

 Plastindustriens medlemmer stemme om vinderen.

Plastprisen er har være uddelt siden 1987.

Juryen består i år af Anders Egede Daugaard, lektor, DTU Kemiteknik, Ditte Lysgaard Vind, forfatter og innovationschef i Bloxhub og Jens-Thor Hansen, adm. direktør, Engel Danmark.

- Igen i år har vi oplevet et bredt og kvalificeret felt, hvor alle fem nominerede er kvalificerede til at vinde Plastprisen. Nu er det op til Plastindustriens medlemmer at vælge den bedste kandidat, og det ser jeg frem til, siger adm. direktør i Plastindustrien, Thomas Drustrup.

Skal du selv opleve overrækkelsen af Plastprisen 2024? Læs mere om det omfattende program her.

Tilmeld dig Plastdagen her.

De nominerede til Plastprisen 2024

 Kommune
Aarhus Kommune er indstillet til Plastprisen for sit byrumsbaserede pantsystem for takeaway-emballage. “Fremtidens takeaway-system” er et treårigt pilotprojekt udviklet i samarbejde med TOMRA Systems og et resultat af Aarhus Kommunes Plaststrategi. Siden lanceringen i januar 2024 har aarhusianere pantet mere end 120.000 kopper. Hver kop har et unikt serienummer, som giver oplysninger om brugernes adfærd samt ESG og LCA-data.

Konsortiet Nopa Nordic, Robinson Packaging, Aage Vestergaard Larsen og Teknologisk Institut
Konsortiet Nopa Nordic m.fl. har i tæt samarbejde udviklet og implementeret løsninger, der muliggør brugen af genanvendt HDPE-plast til kosmetikemballager på det danske marked. Projektet, der er delvist finansieret af MUDP, skaber en ny kilde af højkvalitets genanvendt plast og bidrager til en mere cirkulær plastøkonomi i Danmark. De udviklede løsninger åbner helt nye muligheder for anvendelse af PCR-plast i plastproduktionen.

RePURPose
Parterne bag RePURpose har udviklet en metode til at ekstrahere polyoler fra brugt PUR, og demonstreret, at disse polyoler kan anvendes i produktion af ny PUR, som erstatning for virgine materiaer. RePURpose består af parterne Dan-Foam, Logstor, ECCO, H. J. Hansen Genvindingsindustri, Tinby, Plixxent, Aarhus Universitet og Teknologisk Institut. Projektet åbner op for en cirkulær økonomi for PUR-plast, som ikke tidligere har været mulig. og har tiltrukket international interesse. RePURpose er delvist finansieret af innovationsfonden.

RHQI-projektet
Recycling High Quality Plastics (RHQI) er et samarbejde mellem flere virksomheder og Aalborg Universitet, støttet af Innovationsfonden. Projektets formål er at løse den udfordring, at manglende viden om plastens egenskaber bliver en barriere for genanvendelse af plast i Danmark. Gennem udvikling af modeller og testmetoder har projektet muliggjort brugen af genanvendt plast i kritiske komponenter som pumpehuse og fjernvarmerør. RHQI-projektet har vist, at mekanisk genanvendelse kan være en sikker løsning, selv til avancerede produkter med lang levetid, som for eksempel pumpehuse og fjernvarmerør. RHQI-samarbejdet består Grundfos A/S, Kingspan A/s, Aage Vestergaard Larsen A/S, Plastix A/S og Aalborg Universitet

Kingspan LOGSTOR
Kingspan LOGSTOR er indstillet til Plastprisen for udviklingen af sit fleksible fjernvarmerør PertFlextra. Med PertFlextra kan fleksible rør nu anvendes i større dimensioner og som distributionsnet, ikke kun som stikledninger. Produktionen foregår lokalt i Danmark.

Kilde: plast.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109